Blog

Kamerás napszemüveggel rukkol elő a Snap Inc.

A cég, amit eddig mindenki Snapchatként ismert bejelentette, hogy piacra dobja első hardvereszközét. A Spectacles névvel ellátott napszemüveg, ami 10 másodperces lépésekben rögzít majd mozgóképet, hamarosan kiskereskedelmi forgalomban is kapható lesz. A Snap Inc., ahogy a céget hívják most, elárulta, hogy kis mennyiségben gyártja majd le első innovációját, a Spectaclest. Elég sok kérdés vetődik fel a termékkel kapcsolatban, de hála a cég sajtótájékoztatójának, a nagy részükre választ is kaptunk.

 

Specs3

Bővebben...

Ehang 184 dróntaxi

- Az első lépés az applikáció-vezérelt személyszállítás felé

Ahogy az várható volt a drónok elterjedésével, eljátszadoztak a gondolattal, hogy talán nem csak kamerázásra és magaslati HD felvételek készítésére kellene használni az eszközt, hanem mondjuk tárgy, még tovább gondolva akár személyszállításra is. Előbbi már bontogatja is szárnyait, hiszen csomagkézbesítésre használt drónok már léteznek a nagyvilágban.

 

ehang 184 02

Bővebben...

Zotac Zbox CI321 Nano - átlagos Mini-PC, átlagosnál is jobb áron

A Zotac Zbox CI321 remek belépő a számítástechnika világába, ha a felhasználója megelégszik egy kis böngészéssel, szövegszerkesztéssel, vagy épp némi média-használattal. Egy remek kis eszköz, ha egyszerű, csendes, alacsony költséggel bíró Mini-PC-re vágyunk, ami gyorsan kezeli az alapvető műveleteket.

 

zotac nano 1

Bővebben...

Rengeteg újítást kap az R13-as Acer Chromebook

Nem ez az első 13 inches konvertibilis laptop a piacon, de a világ első Mediatek Chromebookja.

 

acer chromebook r13

Bővebben...

RX 480 STRIX és RX 480 DUAL grafikus kártyákkal bővül az Asus palettája - I. rész

A nagyobb gyártók még alig vannak túl az RX 470 és RX 480-as kártyák bejelentésén (néhányuknál itt meg is ragadt a történet), az Asus már piacra is dobta a 480-asnak Strix és Dual változatait.

 

Asus STRIX RX480

Bővebben...

A magaslati fotózás királya. DJI Inspire 1 PRO drón teszt.

A DJI-től már megszokhattuk, hogy próbálja kitolni a határait a fotózás terén. Ezzel ugyanakkor egyenesen arányosan nőnek a készülékek büdzséi is, így a végfelhasználónak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha a levegőből szeretne profi, 4K-s felvételeket készíteni. Az Inspire 1 Pro drónra szerelt mikro 4/3-os kamerarendszerrel a határok kitágulnak, de lássuk megéri-e a pénzét?!

 

inspire 1 pro 2

Bővebben...

Az ASUS újabb Zenfone-nal rukkolt elő

A cégóriásnál már kezdünk hozzászokni, hogy ha új okostelefont dob piacra, nem nagyon hezitál a névválasztáson. Ez most sincs másképp. A népszerű alsó-középkategóriás okostelefon-palettán egy újabb Zenfone-t köszönthettünk a napokban, a Zenfone Go-t, mely a ZB450KL típusmegjelölést kapta.

 

asus zenfone 02

Bővebben...

A Western Digital előrukkolt a 10TB-os héliummal töltött HDD-vel

A WD a héten mutatta be új, adatközpontokba szánt 10TB-os héliummal töltött HDD-jét, a WD GOLD-ot. A meghajtó elődjeihez képest mindamellett, hogy nagyobb tárolókapacitással bír, ehhez alacsonyabb energiafogyasztás is párosul. Az új merevlemez, ami a WD zászlóshajója címet nyerte el, a Seagate és a HGST termékeivel veheti fel majd a kesztyűt.

 

wd gold 10 tb

Bővebben...

AMOLED kijelző és dupla kamera. Megérkezett a Xiaomi Redmi Pro!

A Xiaomi napjaink egyik meghatározó okostelefon-gyártója lett, attól függetlenül, hogy készít Segwayeket, drónokat, sőt, még rizsfőzőket is. A cégóriás rohamos elismertségének kulcsa az, hogy készülékei mindig az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek a mobilpalettán.

 

Xiaomi Redmi Pro

Bővebben...

Megkezdődik a villámgyors U.2 portos SSD-k korszaka

Ahogy egyre jobban elterjedőben lesznek az U.2 csatolóval* szerelt SSD-k, nem is csodálkozhatunk azon, hogy az olyan cégek, mint a Super Talent, ezzel a vonallal szeretne előkelőbb helyet kivívni magának a piacon.

 

u2 ssd super talent

Bővebben...