Blog

Az utolsó DJI drón idén a DJI Mavic Pro

Nagy divat lett manapság hordozhatóság alapján drónt választani. A drónpilóták olyan kvadkoptereket preferálnak, amit gyorsan és könnyedén szállítható állapotba tudnak hozni. Sajnos a kompakt kivitelezés hátránya a kevesebb tudás. De mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt. Jobb kivételt nem is tervezhetett volna a DJI. A Mavic Pro ugyanis amennyire kompakt, annyira az egyik legjobban felszerelt drón is ma a piacon. De vajon tényleg megfér a tudás és a kompaktság egymás mellett? Tesztünk erre kereste a választ.

 

DJI Mavic Pro 1

Bővebben...

Tudtad, hogy mi volt az első okostelefon?

Az okostelefonok napjaink szinte elengedhetetlen kellékei lettek, hiszen már nem is annyira korfüggő, egyszerűen nagyjából mindenkinek van. Sőt, nem is mutatkozik arra jel, hogy az okoseszközök népszerűsége csökkenni fog a közeljövőben. Természetesen ez nem mindig volt így. Ezek az eszközök nem is léteztek még a 90-es évek végéig. Volt idő, amikor az okostelefonok csak a töredékét tudták napjaink egyre felhasználóbarátabb verzióihoz képest. A mai szemmel ezek a primitívnek mondható készülékek annak idején mégis valami nagy technikai forradalomnak voltak az úttörői.

 

elso okostelefon

Bővebben...

Hamarosan érkezik a Xiaomi új VR headset-je

Ezekben a hetekben a bétatesztelők kezébe kerülhet a Xiaomi Mi VR névre hallgató szemüveg. A virtuális valóság a mai technológia azon része, ami vélhetően még sok-sok év múlva is a fejlesztőóriások kedvenc területe marad, hiszen sorra próbálnak jobbnál jobb VR headset-eket legyártani, így fordítva a konzumer piac figyelmét saját standard termékpalettájuk felé.

 

xiaomi vr szemuveg 2

Bővebben...

Végre elérhető a konzumer piac leggyorsabb SSD-je

A Samsung Polaris vezérlővel ellátott SSD-i, a 960 EVO és 960 PRO kiskereskedelmi forgalomban is elérhető most már bárki számára. Az M.2 formátumú, kifejezetten a fogyasztói piacra szánt memóriaalapú adattárolói NVMe interfésszel rendelkeznek, maximum kapacitásuk pedig két terabyte! A dél-koreaiak állítása szerint ezek lesznek minden idők leggyorsabb M.2 portra kivitelezett flash drive-jai.

 

polaris ssd 02

Bővebben...

SHARP 8K

Még csak most kezdték el forgalmazni az olyan 4K felbontású játékokat is támogató hardvereket, mint a Pascal, a Sharp máris előrukkolt egy 8K felbontású (7680x4320 pixeles) monitorral a japán technológiai kiállításon, a CEATEC-en. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy négyszer annyi képpontot zsúfoltak adott területre, mint amennyit egy 4K-s monitoron.

 

sharp8k 2

Bővebben...

3D-NAND ADATA SSD-k látnak napvilágot M.2-es foglalattal

A felhasználóknak nincs könnyű dolguk, ha V-NAND (3D-NAND) technológiájú SSD-t szeretnének vásárolni, hiszen korlátozottak a választási lehetőségek a piacon, ezen belül pedig az M.2 foglalatba illeszkedőek tovább szűkítik a kört. Az ADATA a napokban beírta magát ebbe a szűk körbe, amikor bejelentették, hogy az XPG családba tartozó SX8000-es szériával olyan SSD-ket kezd gyártani, amik M.2-es foglalatúak és NVMe protokollra épülnek.

 

adata 3d nand 1

Bővebben...

Kamerás napszemüveggel rukkol elő a Snap Inc.

A cég, amit eddig mindenki Snapchatként ismert bejelentette, hogy piacra dobja első hardvereszközét. A Spectacles névvel ellátott napszemüveg, ami 10 másodperces lépésekben rögzít majd mozgóképet, hamarosan kiskereskedelmi forgalomban is kapható lesz. A Snap Inc., ahogy a céget hívják most, elárulta, hogy kis mennyiségben gyártja majd le első innovációját, a Spectaclest. Elég sok kérdés vetődik fel a termékkel kapcsolatban, de hála a cég sajtótájékoztatójának, a nagy részükre választ is kaptunk.

 

Specs3

Bővebben...

Ehang 184 dróntaxi

- Az első lépés az applikáció-vezérelt személyszállítás felé

Ahogy az várható volt a drónok elterjedésével, eljátszadoztak a gondolattal, hogy talán nem csak kamerázásra és magaslati HD felvételek készítésére kellene használni az eszközt, hanem mondjuk tárgy, még tovább gondolva akár személyszállításra is. Előbbi már bontogatja is szárnyait, hiszen csomagkézbesítésre használt drónok már léteznek a nagyvilágban.

 

ehang 184 02

Bővebben...

Zotac Zbox CI321 Nano - átlagos Mini-PC, átlagosnál is jobb áron

A Zotac Zbox CI321 remek belépő a számítástechnika világába, ha a felhasználója megelégszik egy kis böngészéssel, szövegszerkesztéssel, vagy épp némi média-használattal. Egy remek kis eszköz, ha egyszerű, csendes, alacsony költséggel bíró Mini-PC-re vágyunk, ami gyorsan kezeli az alapvető műveleteket.

 

zotac nano 1

Bővebben...

Rengeteg újítást kap az R13-as Acer Chromebook

Nem ez az első 13 inches konvertibilis laptop a piacon, de a világ első Mediatek Chromebookja.

 

acer chromebook r13

Bővebben...