Blog

Itt a Gigabyte bivalyerős konzolja, a Gaming GT

A Gigabyte csendben jelentette be, hogy készen állnak piacra dobni az új, minimál-dizájnos, nagy teljesítményű konzoljukat „gamerek” számára. Az új SFF (small form factor) PC mindamellett, hogy felsőkategóriás komponenseket tartalmaz CPU és GPU szinten, de az alkatrészek az asztali PC-hez hasonlóan könnyedén upgrade-elhetők is.

 

gigabyte gaming gt 02

Bővebben...

A Panasonic sárba tiporná az OLED kijelzőket

„Ideas for life”, vagyis „Ötletek az élethez”. Ugye ismerjük már a japán cég évszázados mottóját?! Nos, az új ötletük alapjaiban változtathatja meg a varázslatos digitális kép fogalmát, ugyanis kifejlesztettek egy újfajta folyadékkristályos panelt, ami 1.000.000 : 1-hez kontrasztarány elérésére képes fénymoduláló cellák alkalmazásával, melyekkel pixelenként szabályozható a háttérvilágítás intenzitása. Ez pedig hatszázszorosa annak az értéknek, amit a jelenlegi, e téren legjobb teljesítményt nyújtó LCD panelek produkálnak.

 

panasonic oled 01

Bővebben...

A PNY M.2-es SSD-kel kezdi a 2017-es évet

A PNY Technologies immáron harminc éve jelen van az informatikában. Grafikus kártyái, memóriái, USB stickjei, HDMi kábelei, stb. nagy népszerűségnek örvendenek a tengerentúlon, de a cég termékei egyre inkább teret hódítanak maguknak Európában is. Idén az SSD piacon szeretne maradandót alkotni a vállalat, így kezdésként felsőkategóriás, M.2-2280 foglalattal rendelkező háttértárolókkal ostromolják a piacot. A CS2030 szériaszámmal fémjelzett új meghajtók NVMe 1.2-es szabványt használó, Phison’s PS5007-E7 vezérlőkkel lettek ellátva. A lapkák 240GB és 280GB tárolókapacitással bírnak jelenleg, de hogy mikor lesz 120GB-os verzió, arról eddig nem érkezett információ.

 

pny ssd 01

Bővebben...

A Lenovo frissíti ThinkPad palettáját

A cég a napokban jelentette be, hogy frissíti a ThinkPad-eket. A modellszámok épphogy csak eltérnek az eddigiektől, de mégis akad néhány remek hardveres frissítés a noteszgépekben.

 

lenovo thinkpad 01

Bővebben...

Fókuszban a Tobi Eye-Tracker 4C

A Tobinak nem ez az első szemkövető perifériája. Elődje, az EyeX azonban nem hozta meg az áttörő sikert. Most azonban itt van ez a kicsivel hosszabb, de hasonlóan vékony, monitor alá rögzíthető USB-s eszköz, mely a szemünket használja, hogy odavarázsolja a kurzort, ahova szeretnénk. December 2. óta kapható 159 eurós fogyasztói áron. Ez csaknem 10 euróval több, mint az EyeX.

 

tobi eye tracker 1

Bővebben...

Huawei Honor 8 teszt

Szentül hittem abban, hogy annyit kap a felhasználó egy okostelefontól tudásban, amennyit fizet érte. Ha 180.000 forintot adunk egy készülékért, akkor annak többet kell tudnia, mint egy 100-120.000 forintos változat. Természetesen van, hogy a márkát fizeted meg, de mégis valahogy az az ember érzése, hogy a „drága” név mellé több tudás is párosul. De aztán látószögünkbe került a Huawei Honor 8, mely a versenyképes, 110.000 forintos bruttó fogyasztói árával, csodálatos kamerájával és funkcióival, valamint elegáns dizájnjával lehet az a telefon, amire titkon mindig is vágytunk.

 

huawei honor 8 3

Bővebben...

Karácsonyi sláger lett a Samsung 360 fokos látószöget rögzítő kamerája

A Samsung Gear 360 talán a legjobb jelenleg a piacon, ha a 360 fokos látószöggel rendelkező kamerákat vizsgáljuk, mégis azt kell mondjuk, valószínűleg nem lesz ott minden fa alatt, ahol szeretnék. Egyszerű az oka: az ára.

 

Samsung 360 kamera

Bővebben...

Az utolsó DJI drón idén a DJI Mavic Pro

Nagy divat lett manapság hordozhatóság alapján drónt választani. A drónpilóták olyan kvadkoptereket preferálnak, amit gyorsan és könnyedén szállítható állapotba tudnak hozni. Sajnos a kompakt kivitelezés hátránya a kevesebb tudás. De mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt. Jobb kivételt nem is tervezhetett volna a DJI. A Mavic Pro ugyanis amennyire kompakt, annyira az egyik legjobban felszerelt drón is ma a piacon. De vajon tényleg megfér a tudás és a kompaktság egymás mellett? Tesztünk erre kereste a választ.

 

DJI Mavic Pro 1

Bővebben...

Tudtad, hogy mi volt az első okostelefon?

Az okostelefonok napjaink szinte elengedhetetlen kellékei lettek, hiszen már nem is annyira korfüggő, egyszerűen nagyjából mindenkinek van. Sőt, nem is mutatkozik arra jel, hogy az okoseszközök népszerűsége csökkenni fog a közeljövőben. Természetesen ez nem mindig volt így. Ezek az eszközök nem is léteztek még a 90-es évek végéig. Volt idő, amikor az okostelefonok csak a töredékét tudták napjaink egyre felhasználóbarátabb verzióihoz képest. A mai szemmel ezek a primitívnek mondható készülékek annak idején mégis valami nagy technikai forradalomnak voltak az úttörői.

 

elso okostelefon

Bővebben...

Hamarosan érkezik a Xiaomi új VR headset-je

Ezekben a hetekben a bétatesztelők kezébe kerülhet a Xiaomi Mi VR névre hallgató szemüveg. A virtuális valóság a mai technológia azon része, ami vélhetően még sok-sok év múlva is a fejlesztőóriások kedvenc területe marad, hiszen sorra próbálnak jobbnál jobb VR headset-eket legyártani, így fordítva a konzumer piac figyelmét saját standard termékpalettájuk felé.

 

xiaomi vr szemuveg 2

Bővebben...