Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A DVD lemezek másolása

A DVD lemezek másolása

A DVD lemez másolása a legtöbb felhasználó számára már rutin feladattá vált. Ők napra készek a digitális világban, és tisztában vannak a lehetőségekkel, és a felmerülő dolgokat rutinosan, pár kattintással megoldják. Bejegyzésünkből átfogó képet szerezhetnek a DVD lemezek másolásának lehetőségei kapcsán.

A DVD lemezek tulajdonságai

Az eltérő DVD lemezek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. A lemezek széles körben támogatott szabvánnyal készülnek. Ezen adathordozók tárolókapacitása 4,7 GB. A DVD lemezek között vannak – és + verziók. Napjainkban a két lemez típust már nem kell eltérően kezelnünk. Régebbi meghajtók csak az adott típusú lemezeket kezelték, maiak már mindkettővel problémamentesen dolgoznak.

A lemezek között az „R” megjelöléssel ellátottak az egyszer írhatóak, az „RW” a többször írható lemezeket jelölik. Ezeken kívül elérhető még a Dual típusú. Ennél a lemez típusnál már dupla annyi adatot tudunk tárolni. Vannak még nyomtatható lemezek is. Itt a lemez egyik oldalára tudunk adatot felvinni, a másik oldala speciális nyomtató segítségével illusztrációval díszíthető. A legfiatalabb testvérük a DVD Blu-Ray. Ezen már 50 GB-nyi adatmennyiség is tárolható, sőt full HD és 3D-s filmekhez is használható.

Bármilyen típusú DVD lemezről is van szó, hordozhat magában olyan fontos adatot, mely megőrzése, megvédése céljából a DVD lemez másolása mellett döntünk. Rendkívül előnyös választás ehhez az Intenso DVD+Dl 8,5 GB-os, tíz darabos lemezcsomag választása. Megbízható, minőségi lemez családok része, amelyen az említett dupla adatmennyiség tárolásához juthatunk hozzá.

Intenso DVD+Dl 8,5 GB-os, tíz darabos lemezcsomag

A DVD lemez másolási lehetőségek

A lemezek másolásához alapvetően szükségünk van a másolandó DVD lemezre, a számítógépre és az azon működő lemezíró keretprogramra, illetve az adathordozóra, amelyre azt másolni szeretnénk. Keretprogram sok van, nagyon sok ingyenes verzió is hibátlanul végzi a munkáját.

Lemez másolása külső íróval

Lemezről lemezre másolás

A legáltalánosabb megoldás, amikor a DVD lemezt DVD lemezre másoljuk. A keretprogramban kiválasztjuk a lemez típusát, arról a program memóriája egy úgynevezett kép fájlt készít, melyet később az új lemezre fog másolni. A régi megszokást azért még mindig nem érdemes mellőzni. A lemezek írásakor lassabb írási sebességgel dolgozzunk, ezzel csökkenteni tudjuk a hibalehetőségeket. A gyártó által ajánlott maximális sebesség felett ne dolgozzunk a lemezzel, mert visszafordíthatatlan sérüléseket okozhatunk vele.

Lemez másolása adattárolóra, adathordozóra

A keretprogram segítségével lehetőségünk van lemezképfájl készítésére is. Ezt a fájlt is megőrizhetjük a lemez helyett. Jó megoldás akkor is, ha éppen kifogytunk a lemezekből. A program az elmentett lemezképfájlt később is ki tudja írni nekünk. Addig a fájlt az adathordozóinkon tárolni tudjuk. Vannak keretprogramok a képfájlok lejátszásához is.

Bejegyzésünk a DVD lemezekről szólt, de természetesen a CD lemezek másolása során a lehetőségeink ugyanezek, és ugyanígy kell eljárnunk a lemez másolása során.

Az adattárolás, az adatarchiválás és az adatmentés szempontjából is legjobb helyen jár. Webáruházunk átfogó kínálata minden igényhez igazodik, és minden feladathoz kínál megoldást. Termékeink minőségét garanciával támasztjuk alá, munkánkat pedig az elmúlt tíz év vásárlói visszaigazolásai hitelesítik.