Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A külső merevlemezek használata

A külső merevlemezek használata

A számítógépek belsejében merevlemez található. Erről fut az operációs rendszer, és minden egyéb adatunkat is ez tárolja. A legtöbb háztartásban a számítógépek mellett már egy külső merevlemez is helyett kapott.

Talán a korábban használatos CD és DVD típusú mentéseket a legtöbben már modernebb és helytakarékosabb megoldásokra, a külső merevlemezekre cserélték. Ezeket használhatjuk csak adattárolásra, de adatmentésre is alkalmasak közvetlenül TV-ről vagy internetről.

A merevlemezek típusai igen eltérőek kapacitásban és teljesítményben egyaránt. A merevlemezek piacának széles választékából adódóan az árak manapság jóval kedvezőbbek lettek. Mielőtt külső merevlemezt választunk, érdemes körülnézni, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk.

Külső merevlemezek és alternatíváik

Külső adattárolóként elérhetőek a tradicionális HDD típusú merevlemezek és az SSD meghajtók is.  A fő különbséget itt a számítógépeinkben, laptopokban beépített merevlemezekkel ellentétben a hordozhatóság jelenti. Kisméretűek, ellenben tárolókapacitásuk hatalmas méreteket ölthet. 

A HDD kontra SSD versenyben mindig a felhasználó igényei az elsődlegesen meghatározóak. Bár azt mondhatjuk, érdemesebb egy újabb SSD-t választani. Az SSD-k sokkal strapabíróbbak, korszerűbbek és sokkal gyorsabb működést garantálnak. Mindezek mellett pedig egy zajtalan működésű eszközünk lehet. Ettől függetlenül továbbra is sokan esküsznek a HDD-kre, így nézzük meg, mit érdemes tudni a külső merevlemezekről.

A külső merevlemezek tulajdonságai, használata

A méret

Szokták mondani: a méret a lényeg. Természetesen a külső merevlemezek esetében is ez az az adat, ami elsődlegesen meghatározó. Hiszen pont az adattárolási tulajdonságai miatt ruházunk be egy ilyen eszközre, tehát számít a méret...

A szabvány

Az adattárolónk működési sebességét befolyásolni fogja az, hogy milyen csatlakozóval felszerelt. Ezt az USB szabvány típusával jelölik meg. Bár voltak korábbi típusok is, ma a leggyakoribb a 2.0, 3.0 vagy 3.1. Értelemszerűen a számok felfelé növekedésével az elérhető működési sebesség is nő. Természetesen a működési sebességet még befolyásolhatja az eszköz és annak operációs rendszere, aminek segítségével használjuk.

Kialakítás és védelem

Adattároló vásárlása esetén érdemes továbbá olyat választani, mely a környezeti hatások ellen is védelmet nyújt. Lehetőségünk van porálló, ütésálló vagy hőálló és a sós- és édesvíz álló külső merevlemezek vásárlására is. Egyes darabok még rezgésállóak, mágneses tér ellen is védettek. Az adattároló eszközünk védelmi szintjei az adataink védelmét is biztosítják.

Ha szeretnénk, hogy a kis méret, a hordozhatóság és a hatalmas kapacitás találkozzon, tökéletes választás az Adata HV300 külső HDD 4TB merevlemez, mely jó pár évre megoldja a tárhely kérdést. Stílusos megjelenésű, rendkívül innovatív darab.

Kínálatunkban az összes nagy múlttal rendelkező merevlemez gyártó termékeit megtalálhatod. A külső merevlemezek előnye az akár extra nagy tárolókapacitás. Választékunkban mindenki igényeihez tudunk megfelelő külső merevlemezt ajánlani. Ezek a termékek tökéletes védelmet nyújtanak az adatoknak. Kezelésük és méretük egyszerűségével ellentétben a tudásuk minden képzeletet felülmúló.