Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A legjobb microSD kártya

A legjobb microSD kártya

Napjaink legelterjedtebb memóriakártyája a microSD. Okos eszközök, videó kamerák túlnyomó többsége ezt a típust használja elsődleges vagy másodlagos mentési helyeként. Az eltérő felhasználási szokásokból adódóan nem lehet konkrétan csak egy kártyára rábökni, hogy az a legjobb, és kész. A kártyák között jelentős különbségek vannak az egyes formátumok, szabványok és sebességosztályok között, amit az eltérő igények is tovább bonyolítanak.

Minőség

A kártyák minősége legyen az elsődleges szempont a legjobb microSD kártya kiválasztása során. Akár spórolási szempontok alapján, de akár ismerethiány vagy rossz kereskedő által is hozzájuthatunk egy gagyi, utángyártott hamisítványhoz. A jó minőségű memóriakártyák is tönkre mehetnek, de a rossz minőségűekre ez sokkal jobban jellemző. Ezt a tényt figyelembe véve a memóriakártyákon érdemes minden esetben csak adataink másolatait tárolni.

Mindezek mellett is érdemesebb neves gyártók termékei közül választanunk. Ezek a legtöbb esetben jobb teljesítményt, nagyobb megbízhatóságot és strapabíróbb kialakítást nyújtanak. Ezen modellek legtöbbje már víz, rázkódás és röntgensugarak ellen is védettek. Ezzel az eszköz védelme mellett sérülékeny adataink védelméről is gondoskodnak. Hosszú garanciaidővel rendelkeznek. Sőt egyes kivitelekhez még az adatvisszaállításhoz alkalmas szoftver is elérhető, ami egy sérült kártya adatmentését segíti.

Kártyák tulajdonságai

A memóriakártya kiválasztásakor fontos, hogy azt válasszuk, amelyik passzol a feladathoz, amire szánjuk. A kártyák tulajdonságainak megfelelőnek kell lennie az eszköz paramétereihez, amelyben majd használni fogjuk. A kártyák tárhelyének tekintetében főleg okoseszközeink esetében legyünk figyelmesek. Olyan maximális méretű kártyát válasszunk, amelyet az eszköz még támogat, és így kezelni tud.

Memóriakártyák

A kártyák sebességének szempontjából megint csak az azt használó eszköz a mérvadó. Az új mobiltelefonok vagy a 4K-s videófelvételek elkészítésére hivatott akciókamerák is megkövetelik a gyors microSD kártya használatát. A kártyák sebességét a csomagoláson feltüntetett „Class” megnevezés takarja. Napjaink leggyorsabbjai a 10-es besorolás alatt futnak, ezek használatával tudunk a leggyorsabb sebességhez hozzájutni.

Egyes modellekhez a gyártók adaptert is biztosítanak. Ezek passzív eszközök, csak csatlakozási pontot jelentenek az SD slotban, így működésük a kártya sebességére nincs hatással.

A legjobb microSD kártya

A piac vezető telefongyártója a Samsung, ennek köszönhetően már a memóriakártyák területén is bizonyított. Magas minőségű, de még megfizethető memóriakártyáik nemcsak az ő márkanevével fémjelzett technikai eszközök előnyére válhatnak. A Samsung 256GB microSDXC memóriakártya szinte már a tökéletesség határát súrolja.

Az EVO Plus memóriakártya egyébként több méretben is kapható. UHS-1 és 10-es osztályú kompatibilitási kártya mindenre alkalmas. Jól bírja a szélsőségeket, -25 °C és +85 °C között bírja a strapát. Tengervízben két napot is kibír, és a röntgensugárzással szemben is ellenálló. Képek, videók felvételére és még Full HD lejátszásra is alkalmas. Írási/olvasási sebességének köszönhetően biztosítja a gyors adatátvitelt és működést.

Bármilyen adattárolót is keressen, egyben biztos lehet, webáruházunkból nem fog gagyit rendelni. Széles árukínálatunkban mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb tudással felszerelt, így a legjobbnak mondható microSD kártyát.