Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A microSD kártya telefonban

A microSD kártya telefonban

Napjainkban mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon, melynek elengedhetetlen kiegészítője egy memóriakártya is. A legtöbb mobil készülék az SD típusú szabványokból a micro méretet használja.

Fizikailag az összes microSD memóriakártya 15 milliméter x 11 milliméter x 1 mm nagyságú. Vásárláskor azonban a memóriakártyák különböző tulajdonságait kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy az tökéletesen passzoljon a készülékhez, amihez választjuk.

Memóriakártyák

Kártya formátumok

Az SD memóriakártyák léteznek microSD, microSDHC és microSDXC formátummal is. A hagyományos microSD legfeljebb 2GB kapacitású, és ez a típus minden készülékben működni fog.

A microSDHC 2GB és 32GB közötti kapacitással rendelkezik, és ez a microSDHC és microSDXC formátummal kompatibilis eszközökben használható.

A microSDXC a legmodernebb verzió. 32GB és 2TB közötti tárhelyű lehet, de csak olyan eszközben működik, mely exFAT fájlrendszert használ.

Telefonok esetében mindig csak a készülék gyártója által megadott memóriakártya típust válasszuk, és azt is csak a gyártó által megadott mérethatárig. Ellenkező esetben befektethetünk egy olyan memóriakártyába, melyet a készülék egyáltalán nem fog tudni kezelni.

Kártya sebességek

A gyártók a következőképpen jelölik a kártyák sebességét. A Speed Class szám jelölés 2, 4, 6, 10 jelöli meg MB/mp-ban a memóriakártya minimális adatátviteli sebességét.

A microSDHC és microSDXC kártyatípusok támogatják a leggyorsabb, Ultra High Speed sebességet. Az UHS jelölése az U. Az U1 azt jelenti, hogy a kártya minimum 10MB/mp írási sebességgel rendelkezik.

A Rated Speed, avagy a névleges sebesség általában az olvasási sebességet jelenti. Hasonlót takar a Relative Speed, avagy a viszonylagos sebesség kifejezés. Ez a megjelölés kezd kimenni a divatból.

A microSD kártya kiválasztása telefonba

Memóriakártya választásnál fontos, hogy a feladathoz, a felhasználáshoz válasszuk a kártyát. A kapacitás és az írási sebesség is számít. Fontos végiggondolni ebben az esetben, hogy csak fotókat vagy videókat is szeretnénk rá menteni vagy egyszerűen csak telefonunk tárhelyének a növelésére választjuk a memóriakártyát.

Minden verzióhoz jó megoldás lehet a SanDisk Extreme Pro 64GB Micro SDHC memóriakártya. Ideális az okostelefonok bármelyikébe. A kártya írási sebessége magas, 90MB/s. Ezzel tökéletes az egyszerű képek mellett már a sorozatképekhez is, de 4K Ultra HD videókkal is könnyedén elboldogul. A kártyához a gyártó adaptert is mellékel, amivel normál SD kártyaként is használni tudjuk.

SanDisk Extreme Pro 64GB Micro SDHC memóriakártya

Minőség

Fontos, hogy a kártyák vásárlása során igyekezzünk a jól ismert gyártók márkáit és azok termékeit választani. Árkategóriában nem sokkal magasabbak, mint az ismeretlen gyártók termékei. De itt a gyártók garanciát vállalnak, egyes daraboknál akár 5-10 évre is. A jó memóriakártya választással megelőzhetjük az adatvesztés kockázatát is.

Forgalomban vannak utángyártott kártyák is. Ezek akár a megszólalásig úgy néznek ki, mint az eredetiek, a legfeltűnőbb ismérvük, hogy túlságosan olcsók ahhoz képest, amit a működésükről a csomagolásuk tükröz. Messziről kerüljük el ezeket!

Ezek megelőzése érdekében is érdemes megbízható webáruházból vásárolni. Webáruházunk kínálatában megvásárolható elektronikai termékeinket számlával, garanciálisan forgalmazzuk. Vásárlóink igényeihez alkalmazkodva postai úton és csomagpontokon is átvehetőek a telefonhoz választott új microSD memóriakártyák.