Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A tartós adathordozókról

A tartós adathordozókról

A tartós adathordozó hallatán mindenkinek valami nagyon misztikus dolog jut az eszébe. Pedig a legtöbb lakás vagy üzlet több ilyen adathordozó típussal is rendelkezik anélkül, hogy tudnának róla vagy felismernék azt.

Az adathordozók választéka rendkívül széles. A teljes kínálatnak egy részét sorolhatjuk a tartósak közé. A tartós ebben az esetben nem az eszköz élettartamára, hanem a működéséből adódó biztonságosságra utal. A tartós adathordozó egy olyan eszköz, amelynek segítségével az adatok tartós és változatlan formában és tartalommal történő tárolására és megjelenítésére, valamint visszakeresésére is van lehetőség.

A tartós adathordozók a mindennapokban

Tehát egy olyan eszközt keresünk, amely a címzett számára lehetővé teszi az adat megfelelő ideig történő tartós tárolását, és ezek az adatok változatlan tartalommal és formában állnak a rendelkezésünkre.

A tartós adattárolók egyik legjobban elterjedt, mindenki által használt, mégis ezen a néven soha nem használt típusa a papír. Iratok, szerződések, nyomtatványok mindegyike egy tartós adattároló, ezért is őrizzük azokat féltve, biztonságos helyen.

Továbbá ilyen adattároló még az USB kulcs, a CD-ROM, a DVD, a memóriakártya és a számítógép merevlemeze. Lényegében az adathordozók minden típusa képes tartós adathordozóvá válni. Egyértelműen az eszköz használata, ami ezt befolyásolja. Egy szándékos vagy egy figyelmetlen gombnyomással a teljes, hivatalos bizonyíték erejű dokumentációt megsemmisíthetjük. Szerencsések vagyunk, ha ez egy olyan felületen történt, ahol az adatok utólagos visszaállítására még van lehetőség.

Tartós adathordozók - pendrive, HDD, memóriakártya, CD, DVD,

A Kingston DataTraveler Locker+G3 16GB tikosított pendrive is tartós adathordozó. Az USB 3.0-ás csatlakozási rendszerrel felszerelt pendrive nagyon gyors sebességgel dolgozik. Erős fémháza hatékonyan védi a sérülésektől. A pendrive-on tárolt adatait mindig biztonságban tudhatja. A pendrive jelszóval védett. Amennyiben rossz kezekbe kerül, a Locker rendszere 10 hibás próbálkozás után letiltja az eszközt, és adatait megsemmisíti. Persze a bizalmas információknak nem vész nyoma, mivel a rendszer által felajánlott felhős rendszerekben tárolhatjuk a másolatainkat. Az eszköz ezzel csak megelőzi azoknak az idegen kezekbe kerülését.

Kingston DataTraveler Locker+G3 16GB tikosított pendrive

Napjaink tartós adathordozója

Napjaink legelterjedtebb tartós adathordozója az elektronikus levél. Naponta a legtöbben tucatjával küldözzük a leveleket, amelyek pontosan rögzítik a küldő adatait és a címzett adatait is. Ez a mai világunkban a leggyakoribb. Nagyon sok cég és vállalkozás kezd áttérni az elektronikus levélen keresztüli kommunikációra. Sőt, már egyes bankok is átváltottak  erre a kommunikációs csatornára.

Az elektronikus levél pont annyira hiteles, mint a postai küldemény. A postai küldemények esetében használnunk kell az ajánlott vagy tértivevényes feladási módot a hitelesség alátámasztásához. Ezt az e-mailes üzenetekben a fejlécben feltüntetett információk igazolják. Megerősítésként van lehetőségünk még kézbesítési és olvasási visszaigazolást beállítani. Ez a nagyon fontos levelek esetén lehet hasznos.

A webáruházunkban az adathordozók teljes skáláját megtalálhatja és meg is rendelheti, majd pár napon belül már otthonában is használhatja azokat. Kínálatunkban az adathordozókon kívül a háztartási kiegészítők és felszerelések is elérhetőek. Mi azért vagyunk, hogy az Ön otthonát és üzletét mindennel ellássuk, amire csak szüksége van. Az online vásárlásnak köszönhetően már nem kell a boltba járással és a sorban állással az időt töltenie.