Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az SSD-k használati jellemzői

Az SSD-k használati jellemzői

Az SSD-k használata napjainkban már csak egy árnyalattal magasabb költségű , mint a HDD-ké. Az SSD meghajtók RAM modulok segítségével tárolják a rájuk bízott adatokat, akár beépített, vagy külső adattárolóként is. Az adattárolás módszerének köszönhetően teljes mértékben immunisak bármilyen külső fizikai behatással szemben. A felhasználás módjától függően még további védelmi rendszerekkel is felszerelhetjük a meghajtókat, amelyek segítségével akár a víz vagy a röntgennel szemben is ellenállóvá tehetőek.

Az SSD-k kényelmi használata

Az SSD-k technikai feljettségüknek köszönhetően minden tekintetben képesek kiszolgálni a felhasználókat. A hatalmas tárhely méretük mellett az SSD-k a szuper gyors sebességükkel vívták ki a felhasználók szeretetét. Az SSD-kben nincs semmilyen mozgó alkatrész, ennek köszönhetően az ilyen típusú adattároló rendszer segítségével az eszköz teljesen hangtalan működése is garantált.

Az SSD-vel felszerelt számítógépek, laptopok ebből adódóan sokkal gyorsabban működnek, mint a HDD-vel felszerelt társaik. Egy SSD-vel működő, Windowst futtató számítógép akár harmadannyi idő alatt bebootolhat, a programok indítása pedig ötször-tízszer gyorsabb lehet a HDD-vel szemben.

Tévhitek eloszlatása

A számítógép teljesítmény centrikus energiasémái semmilyen hatással nincsenek az SSD sebességére. Azok mindig 100 százalékon üzemelnek. SSD használata esetén a rendszer visszaállítás jól jöhet, mondjuk egy félresikerült driver frissítés esetén.

A működésüket negatívan nem befolyásolja a virtuális memória lapozófájl, inkább szignifikánsan felgyorsítja a több alkalmazásos munkafolyamatokat. Az SSD-k élettartamában nincs kimutatható csökkenés a számítógépek, laptopok hibernációjának következtében sem. Még akkor sem, ha napi 10 hibernációról beszélünk.

Ráadás

Napjainkra az SSD már olyan szinten fejlett, hogy egy hétköznapi felhasználónak már semmi miatt nem kell aggódnia. Gyári operációs rendszerek esetén az SSD-t érintő összes szükséges optimalizációt automatikusan elvégez a rendszer helyettünk. Így felhasználóként már csak a gyors sebesség és stabilitás élményét kell élveznünk.

Az Adata SD700 meghajtó használatával mindent megkaphatunk, amire csak ez a rendszer képes. 256GB-nyi tárhelyen tárolt adatok biztonságáról a kemény katonai burkolat gondoskodik. Kültéri vízvédelemmel ellátott, az USB 3.1-es csatlakozóval pedig a napjainkban elérhető leggyorsabb adatátviteli sebesség is garantált. Mindezek az értékek egy összesen tíz dekagrammos eszközbe sűrítve találhatóak meg.

Adata SD700 meghajtó

A rendszeres biztonsági mentésről azért ne felejtkezzünk meg, mert ritkán, de bekövetkezhet, hogy egy SSD is tönkremegy. Noha ennek az esélye nagyon elenyésző. Ideális felhasználóként érdemes az SSD-n némi üres helyet hagyni. Ezzel „hagyjuk az eszközt levegőhöz jutni”, és bármilyen meglepő, ezzel a trükkel a működési sebességét fokozhatjuk. A töredezettségmentesítést elfelejthetjük. Ártani nem árt a merevlemeznek, de igazából csak felesleges időpocsékolás.

Webáruházunk a tökéletes hely ahhoz, hogy a régi külső vagy belső HDD meghajtódat egy sokkal modernebb SSD-re cseréld. Ezzel az eszközzel időt takaríthatunk meg. Mivel az idő pénz, a befektetés rövid időn belül meghozza eredményét. A számítógépünk a stabil és rendkívül gyors működésével fog ezért a fejlesztésért köszönetet mondani nekünk.