Blog

Még idén érkezik a GoPro Hero 6

Az akciókamerák szerelmesei, illetve akik figyelemmel követik a GoPro eddigi munkásságát, tisztában vannak vele, hogy a cég jó néhány banánhéjon hasalt el az elmúlt évek során. Egy friss kimutatás szerint a vállalat közel 116 millió dolláros visszaesést produkált az utóbbi időben. A nyugtalanító számok hatására a GoPro bezárta több irodáját is addig, míg újra nem lesznek nyereségesek. Az áttörés hajnalát élhetjük, ugyanis esküsznek, hogy minden idők legszebb képét fogja prezentálni a Hero sorozat legújabb zászlóshajója, a GoPro Hero 6.

 

go pro hero 6 02

Bővebben...

Megjelentek a 3D TLC NAND technológiára épülő ADATA SSD-k

Ez a cég első olyan SSD sorozata, ami 3D NAND technológiát használ. Az ADATA az egyetlen olyan vállalat, aki úgy kezdi el használni a NAND memóriachipeket, hogy gyárt sajátot. A Micron 3D NAND chipjeit párosítja a Silicon Motion SM2258 kontrollerével. Az új merevlemezek 2.5”-s és M.2 slotos verzióban is piacra kerül.

 

adata ultimate02

Bővebben...

A csúcsokat ostromolja a Huawei okostelefonja

Minden nagyobb, okostelefonokat gyártó cég alapkoncepciója az, hogy olyan eszközt gyártson, ami népszerűsítheti a márkát, fényt adhat a cég logójának. Ehhez persze felsőkategóriás mobilokra van szükség. A (jelenleg) harmadik legnagyobb ilyen cég a piacon a Huawei meg is alapozta magának a 2017-es évet a még decemberben bemutatott Huawei Mate 9-es szuper-okostelefonjával.

 

Huawei tel 01

Bővebben...

Piacon az Asus Strix Z270 Gaming alaplapok Kaby Lake processzorokhoz

Immáron a hazai piacokon is utat törtek maguknak az új, hetedik generációs Kaby Lake architektúrás Core i processzorok. Ezek önmagukban kevesek egy komolyabb konfiguráció összeállításához, hiszen új alaplapokra is szükség lesz. Ilyen például az Asus Prime sorozata is, most azonban a gamer vonalon haladva bemutatjuk a Strix alaplapokat.

 

asus strix 2

Bővebben...

Itt a Gigabyte bivalyerős konzolja, a Gaming GT

A Gigabyte csendben jelentette be, hogy készen állnak piacra dobni az új, minimál-dizájnos, nagy teljesítményű konzoljukat „gamerek” számára. Az új SFF (small form factor) PC mindamellett, hogy felsőkategóriás komponenseket tartalmaz CPU és GPU szinten, de az alkatrészek az asztali PC-hez hasonlóan könnyedén upgrade-elhetők is.

 

gigabyte gaming gt 02

Bővebben...

A Panasonic sárba tiporná az OLED kijelzőket

„Ideas for life”, vagyis „Ötletek az élethez”. Ugye ismerjük már a japán cég évszázados mottóját?! Nos, az új ötletük alapjaiban változtathatja meg a varázslatos digitális kép fogalmát, ugyanis kifejlesztettek egy újfajta folyadékkristályos panelt, ami 1.000.000 : 1-hez kontrasztarány elérésére képes fénymoduláló cellák alkalmazásával, melyekkel pixelenként szabályozható a háttérvilágítás intenzitása. Ez pedig hatszázszorosa annak az értéknek, amit a jelenlegi, e téren legjobb teljesítményt nyújtó LCD panelek produkálnak.

 

panasonic oled 01

Bővebben...

A PNY M.2-es SSD-kel kezdi a 2017-es évet

A PNY Technologies immáron harminc éve jelen van az informatikában. Grafikus kártyái, memóriái, USB stickjei, HDMi kábelei, stb. nagy népszerűségnek örvendenek a tengerentúlon, de a cég termékei egyre inkább teret hódítanak maguknak Európában is. Idén az SSD piacon szeretne maradandót alkotni a vállalat, így kezdésként felsőkategóriás, M.2-2280 foglalattal rendelkező háttértárolókkal ostromolják a piacot. A CS2030 szériaszámmal fémjelzett új meghajtók NVMe 1.2-es szabványt használó, Phison’s PS5007-E7 vezérlőkkel lettek ellátva. A lapkák 240GB és 280GB tárolókapacitással bírnak jelenleg, de hogy mikor lesz 120GB-os verzió, arról eddig nem érkezett információ.

 

pny ssd 01

Bővebben...

A Lenovo frissíti ThinkPad palettáját

A cég a napokban jelentette be, hogy frissíti a ThinkPad-eket. A modellszámok épphogy csak eltérnek az eddigiektől, de mégis akad néhány remek hardveres frissítés a noteszgépekben.

 

lenovo thinkpad 01

Bővebben...

Fókuszban a Tobi Eye-Tracker 4C

A Tobinak nem ez az első szemkövető perifériája. Elődje, az EyeX azonban nem hozta meg az áttörő sikert. Most azonban itt van ez a kicsivel hosszabb, de hasonlóan vékony, monitor alá rögzíthető USB-s eszköz, mely a szemünket használja, hogy odavarázsolja a kurzort, ahova szeretnénk. December 2. óta kapható 159 eurós fogyasztói áron. Ez csaknem 10 euróval több, mint az EyeX.

 

tobi eye tracker 1

Bővebben...

Huawei Honor 8 teszt

Szentül hittem abban, hogy annyit kap a felhasználó egy okostelefontól tudásban, amennyit fizet érte. Ha 180.000 forintot adunk egy készülékért, akkor annak többet kell tudnia, mint egy 100-120.000 forintos változat. Természetesen van, hogy a márkát fizeted meg, de mégis valahogy az az ember érzése, hogy a „drága” név mellé több tudás is párosul. De aztán látószögünkbe került a Huawei Honor 8, mely a versenyképes, 110.000 forintos bruttó fogyasztói árával, csodálatos kamerájával és funkcióival, valamint elegáns dizájnjával lehet az a telefon, amire titkon mindig is vágytunk.

 

huawei honor 8 3

Bővebben...