Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egér a laptophoz

Egér a laptophoz

Az asztali számítógép elterjedésével megismerkedtünk a számítástechnikai egérrel is. Az egér a számítógépes perifériák közé sorolható. A laptopok, számítógépek elsődleges beviteli eszköze a billentyűzet mellett. Ennek köszönhetően tudjuk a számítógép kijelzőjén megjelenő helyzetjelölő kurzort pozícionálni. Az egér a működéséhez szükséges drivert tartalmazza, így használatához nem kell semmit telepítenünk. A mai egereket már nagyon könnyen alkalmazhatjuk laptophoz.

Az egerek fejlődése

1970-ben jelent meg először, Douglas Engelbart találta fel és szabadalmaztatta. Egyértelműen nem hasonlított a mai egerek kinézetéhez. A napjainkban ismert egerek egy görgővel és két gombbal rendelkeznek.

Az évek alatt ezek az eszközök is fejlődésen mentek keresztül. Ennek köszönhetően kerültek az egerek beépítésre a laptopba, ahol már a touchpad névvel jelölik őket. A más néven érintőpárna vagy érintőpad egy érintésen alapuló mutatóeszköz, amely a felhasználó ujjának helyzetét és mozgását átalakítja bemenetté a laptop operációs rendszere számára. A legtöbb laptop esetében már ez az eszköz tölti be az egér szerepét.

Touchpad kontra egér

Az egér munkáját elvégző touchpadok is folyamatosan fejlődnek. Érzékenységéből és felületének anyagából adódóan az érintése is egyre finomabb. Egyes gyártók már átálltak az okostelefonokhoz hasonlóan az eltérő húzásirány alkalmazásra is. Rengeteg funkcióra képes, de használatát ugyanúgy meg kell ismernünk és megtanulnunk, mint a számítógépes egerek esetében.

Touchpad kontra egér

Egér fajták és csatlakozásaik

Működésüket tekintve vannak görgős, mechanikus, hanyattegér, infra vagy optikai lézertechnikával működő változatok. Erről egyértelműen a felhasználási szokások döntenek.

A Varr Géming kiadásában megismerkedhetünk a tökéletes gamer egérrel. Az egér érzékenysége szabályozható. Hat programozható fizikai gombbal rendelkezik, amely használatával tovább egyszerűsödnek a játékban töltött órák. A LED háttérvilágítás pedig csak tovább fokozza az eszköz megjelenését és a használati élményét.

Varr Gaming Egér + Egérpad szett

Egerek laptophoz

A vezetékes egerek mellett megtalálhatóak a piacon a vezeték nélküli megoldások is. A vezeték nélküli eszközök legtöbbje a Bluetooth rendszeren alapuló csatlakozáson nyugszik. Ez egy vezeték nélküli adatátviteli szabvány és eljárás mobiltelefonok és egyéb készülékek, nyomtatók, egerek, fülhallgatók, digitális kamerák közötti kis hatótávolságú adatkapcsolatra. Tökéletesen, hiba nélkül működnek, ennek köszönhetően mára már szinte teljesen uralják a piacot.

Az érintőpad az egér működését tehát el tudja látni. A számítógépes munkát végzők, rutinos laptop felhasználók mentőöve maradhat az egér. Így a munka megkönnyítése és gyorsítása céljából az eredeti számítógépes egér használatát nem szükséges mellőzni. A laptopon ideális a touchpad használata mellett esetenként még egérrel is dolgozni. A két eszköz eltérő működése kiegészíti egymást, váltott használatukkal meghozzák a tökéletes eredményt.

A számítógéphez, laptophoz történő egér választás folyamán pár dolgot érdemes számításba venni. Fontos a dizájn, legyen szép és esztétikus. Még fontosabb a formája és a mérete. Tökéletes akkor, ha használat közben az egér jól a kézbe illik, így sosem lesz kényelmetlen.

Az egerek viszonylatában sem elvetendő a márka kérdés. A neves gyártók egerei sokkal strapabíróbbak, mint a közönséges egerek. Egyes modelljeik még extra gombokkal és funkciókkal is személyre szabhatóak.

Webáruházunk az egerek tekintetében sem fog cserben hagyni. Kínálatunkban megtalálhatóak ezek is, hasonlóan az összes számítógépes perifériához.