Garancia

Garanciális feltételek

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!

Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat. Csak ez a fajta garancia biztosítja, hogy szükség esetén, készülékét a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni ha a szakszerviz úgy dönt!

A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott új termékre minimum 24 hónap jótállás kötelező. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma.
    
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.
  
Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

-    A termék és gyári kiegészítő. (amennyiben van)
-    A  nyugta vagy számla egy másolati példánya
-    Kitöltött hibabejelentő űrlap
Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! 

A garanciális problémával cégünknek behozott készülékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet. Maximum 30 nap.

A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán vagy a központi szakszervizénél (bővebb információ telefonszám a termékhez mellékelt garancia levélben van). Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.

Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.

Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.

A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni.
    
Portósan küldött csomagokat nem vesz át Webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a webáruház utólag megtéríti a szállítás költségét.  

Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.

Garanciális feltételek írható és újraírható optikai lemezekre vonatkozóan:

1. Garancia az írható optikai lemezekre:
    - Semmilyen írható optikai lemezre nem vállalunk garanciát.
    - Kivételt képez a látható fizikai (gyártási) hibával rendelkező lemez, amelyet visszaküldés után kicserélünk.

2. Visszajuttatási költségek:
    - A garanciális termék visszajuttatási költségei minden esetben a vásárlót terhelik.

3. Elállás bontatlan egységcsomag esetén:
    - Az optikai lemezek esetében a megrendeléstől történő elállás kizárólag bontatlan egységcsomag megléte esetén lehetséges.

4. Külön garancia fizikai sérülés esetén:
    - A külön garancia abban az esetben vonatkozik az írható optikai lemez(ek)re, amennyiben gyártási eredetű, szemmel látható fizikai sérülés van rajta (pl.: foltok az írható felületen).

5. Nem garanciális esetek:
    - Nem vonatkozik külön garancia az optikai lemezre, amennyiben helytelen tárolásból/felhasználásból eredő sérülés található rajta (pl.: a lemez írható részét ért fizikai sérülések kopás, karcolás, stb).
    - Mivel a lemezeket eredeti csomagolásukban szállítjuk, olyan jellegű panaszt nem tudunk elfogadni, hogy „már karcos volt”.
    - Nem garanciális továbbá a lemez íráshiba esetén sem, amennyiben nincs látható fizikai gyártási hibája a lemeznek.

Az írható CD/DVD meghajtók hibás írási problémái több okból is adódhatnak. Itt vannak néhány lehetséges ok és megoldás:

1. Illesztőprogramok frissítése vagy újratelepítése:
    - Győződj meg róla, hogy a meghajtóhoz a legfrissebb illesztőprogramok vannak telepítve. Az eszközkezelőben ellenőrizd, hogy nincs-e sárga felkiáltójel az illesztőprogram mellett.

2. Fizikai sérülés vagy kosz a lemezen vagy a meghajtóban:
    - Tisztítsd meg a lemezt és a meghajtót, és ellenőrizd, hogy nincs-e látható fizikai sérülés a lemezen.

3. Lemezformátum és írási sebesség beállítása:
    - Ellenőrizd, hogy a lemez formátuma (pl. CD-R, DVD+R stb.) megfelelő-e az írásra.
    - Próbáld meg csökkenteni az írási sebességet, mert túl magas sebesség esetén hibás írások fordulhatnak elő.

4. Vírusok vagy rosszindulatú szoftverek:
    - Vizsgáld meg a számítógépet víruskeresővel, mert vírusok vagy rosszindulatú szoftverek is okozhatnak írási problémákat.

5. BIOS-beállítások és firmware frissítése:
    - Ellenőrizd a BIOS beállításokat és a meghajtó firmware frissítéseit.

6. Hardverhiba:
    - Ha a fenti lépések nem segítenek, lehet, hogy a meghajtó fizikailag hibás. Ebben az esetben érdemes szakemberrel konzultálni vagy a meghajtót cserélni.