Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

SD kártya hibajelenségek

SD kártya hibajelenségek

Mint minden műszaki cikk, úgy az SD kártyák is meghibásodhatnak. Az olcsóbb és a drágább verziók egyaránt. Azt tényként leszögezhetjük, hogy a no name gyártók ismeretlen termékei lényegesen gyakrabban adják be a kulcsot.

A kártyák működési problémái minden esetben a nem olvasható, nem használható visszajelzésekkel indulnak. A „This card cannot be used/read” szövegezés is megjelenhet az angol nyelvű eszközök kijelzőjén. Ismeretek hiányában ezt a hibaüzenetet rögtön végzetesnek hihetjük. Pedig sok esetben nem az.

Ellenőrzés

Bármilyen hibát tapasztalunk, először ellenőrizzük azt, hogy a kártya megfelelően van-e behelyezve. A memóriakártyák csak az egyik irányban helyezhetőek be az eszközbe, amelyet egyes kivitelek esetén finom kattanás igazol vissza. A kártyáknak mindig finoman kell az azt használó eszközbe csúszni, soha ne erőltessük, mert a kártyára és a készülékre nézve is végzetes hibát okozhatunk ezzel.

A memóriakártyák sem egyformák. Nem minden SD kártyát használó eszköz támogat minden típusú kártyát. A hibajelenséget okozhatja az elavult fájlrendszer is. Egyes technikai eszközök, például az okostelefonok egyes modelljei nem támogatják a különböző fájlrendszerek memóriakártyáit. A fájlrendszerek lehetnek többek között exFAT, NTFS és FAT32. Ügyelni kell arra is, hogy az SD kártya tárhely mérete ne haladja meg azt az értéket, amit az eszközünk még le tud kezelni.

Ha a telefonunkhoz, fényképezőgépünkhöz megfelelő SD kártyával rendelkezünk, ami mégsem működik, jó megoldás lehet a kártya érintkezőit puha, száraz ruhával áttörölni.

Ha az ellenőrzések egyik lehetősége sem vezetett eredményre próbáljunk ki egy másik jóváhagyott memóriakártyát.

Hibás SD kártya

A legtöbben az SD kártyát Android rendszerű eszközökben használják. Esetlegesen az Android miatt elavult fájlrendszert javítani nem olyan egyszerű. Az tény, hogy alapértelmezés szerint nem fog működni a számítógép operációs rendszerében az SD kártya. Működtetésük segédprogramokkal lehetséges. De ha mégis, egy speciális program segítségével felülírhatjuk a kártya fájlrendszerét. Vigyázni kell azonban, mert ezzel a memóriakártya teljes tartalma törlődni fog.

Amennyiben egy memóriakártya esetében működési problémát tapasztal, de az SD kártya hibája bármelyik eszközön nem lép fel, úgy ott haladéktalanul indítsa el az adatmentést.

Az SD kártya hibajelenségek a kezdeti szakaszban még orvosolhatóak. Egy biztos, a memóriakártyák halálához egyértelműen a fizikai sérülések vezetnek.

Menteni a menthetőt

Az internet világának hála, sok ingyenesen elérhető program van, amelynek segítségével akár egy döglöttnek látszó memóriakártyáról is visszanyerhetőek az adatok. Minden követ meg kell mozgatnunk ennek érdekében, ha a high-tech eszközünk egy hasonló felsőkategóriás SD kártyával felszerelt. A Kingston 512GB Canvas Go SDXC memóriakártya pont ilyen. Kifejezetten gyors és strapabíró tervezéssel készült, hogy elkerülhessük vele az SD memóriakártya hibákat. Olvasási sebessége hatalmas, az extrém hőmérséklet tartományban és megnehezített fizikai körülmények között is problémamentesen teszi a dolgát.

Kingston 512GB Canvas Go SDXC

Webáruházunk körültekintően jár el a forgalmazott termékeket illetően. Igyekszünk a minőséget és a megfizethetőséget párosítani, hogy a mai digitális világunkban az adathordozók minden előnyét kihasználhasd, és azok sose okozzanak neked fejfájást.