Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az elegáns és figurás pendrive-ok

Az elegáns és figurás pendrive-ok

 

A kereskedelmi forgalomban kapható népszerű adattárolók egyike a pendrive. A kis eszközre sok GB-nyi filmet, zenét, fotókat vagy egyéb írásos dokumentumokat tudunk gyorsan kimásolni és szállítani. Bármilyen USB porttal rendelkező eszközzel könnyen használhatóak. 

Tárhelyük és kialakításuk

Belső tárhely méretüket figyelembe véve az 1GB-os daraboktól kezdve már az 512GB-os megoldásokig kedvünkre válogathatunk közülük.

A pendrive-ok félvezető elemekből épülnek fel, ezért mágneses terekben, illetve árnyékolt helyeken veszélynek vannak kitéve. Veszélyzónáknak tekinthetjük a metrót, a villamos pályát, a fémdetektorokat, orvosi gépeket, sőt, egyes háztartásbeli gépek közelében sincsenek eszközeink teljes biztonságban. Ezek kivédése ellen jó, ha fizikai védelemmel ellátott eszközt választunk. Ezek a felsorolt veszélyzónák mellett még hővédelemmel is felszereltek, továbbá porállóak és ütésállóak, valamint a sós- és édesvíz ellen is biztosítva vannak.

Szabványok tekintetében a ma már ritkán használatos USB 1.0 és 1.1 mellett elérhető az USB 2.0 és az USB 3.0, illetve már megjelentek az USB 3.1-es és USB 3.1 GEN2 típusok is, melyek akár már az új „C” típusú csatlakozóval is kaphatók. A technikai részleteket összevetve a legjobb megoldás, ha a gyors pendrive-ok közül választunk. Ahogy a nevük is mutatja, ezek működésük alatt a piacon elérhető leggyorsabb írási és olvasási sebességet fogják produkálni.

HyperX Kingston gyors pendrive

A figurás pendrive-ok népszerűsége

A felsorolt technikai tulajdonságok után nézzük át az adathordozók külső megjelenését. Mind ez idáig is a szivárvány összes színárnyalatában elérhetőek voltak. Egyes darabok cégek logójával, vagy monogramokkal lettek ékesítve egyedi megrendelés alapján. Léteznek igazán kis méretű pendrive-ok is, amiket akár a pénztárcánkban is magunkkal vihetünk, így mindig kéznél lesznek.

Adata UD310 kis méretű pendrive

Ezeken kívül most jönnek a legfrappánsabb modellek, a figurás pendrive-ok. Ezek kicsit a régi Kinder tojásos figurák megoldására emlékeztetnek. Amint megjelenik egy új film, szinte azonnal elérhetővé válnak a teljes szereplő gárda arcaival dekorált pendrive-ok. Ezek a termékcsaládok, az említett Kinder tojásokhoz hasonlóan akár gyűjthetőek is.

Bár talán a Kinder tojásokhoz képest némileg praktikusabb a figurás pendrive-okból az egész csapatot begyűjteni, hiszen a megjelenésük stílusossága mellett mindegyik szereplő egy elektronikai adathordozót takar, amikből pedig sosincs elég, amikor szükség van rájuk. Egy-egy pendrive eltűnésének keresésébe a gyerekeket is be lehet otthon vonni, hiszen ők nem a pendrive-ot, hanem például egy Minion-t kell, hogy megkeressenek.

A kisebbekkel könnyen meg lehet szerettetni a technikát a figurás pendrive-ok segítségével, hiszen ki ne szeretné kedvenc mesefiguráját magával vinni mindenhova és ha kell, arról nézni a mesét. A 20-as éveikben járó fiatalok pedig örömmel választanak szintén ilyen vicces külsejű adattárolókat, mert ebben a korban jó érzés újra gyermeknek lenni egy kicsit.

Minions figurás adathordozók

Míg régebben a legtöbb pendrive csak pár GB-os volt, így nem igazán lehetett jelentősebb mennyiségű adatot tárolni rajtuk, ma már akár 512 GB-os pendrive-ot is választhatunk, így bőven lesz hely a dokumentumok vagy a családi fotók számára.

Webáruházunk törekszik a megfizethetőség és a piaci trendek követése mellett egyedi termékek forgalmazására is. Weboldalunkhoz kellemes böngészést kívánunk. Kérdés esetén ügyfélszolgálatunk örömmel rendelkezésre áll.