Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dióhéjban az audió eszközökről

Dióhéjban az audió eszközökről

Az audió eszközök mindegyike hanggal kapcsolatos szerepet tölt be. Ezek közé tartozik minden olyan műszaki és technikai eszköz, amely a hangtechnika részeként akusztikai vagy elektroakusztikai célból működik. Ezek az eszközök kiadhatják, fogadhatják vagy továbbíthatják is az audio jeleket. A jeltovábbítás szerepétől függően megkülönböztetünk kimeneti és bemeneti audió eszközöket.

A televízió vagy a rádió műsorok is az audió és videó technikát használja fel, és azt a televíziónk vagy a rádiónk segítségével sugározza felénk. Az audió eszközökhöz sorolhatóak még a hi-fik és az autós kivitelek, az erősítők, hangfalak és a házimozi rendszerek mindegyike. De a fül- és fejhallgatók és a mikrofonok is. Sőt, a mindennapi szinten használt eszközök, a telefonok is. Akár vezetékes vagy mobil, mindkettő az audió eszközök csoportját népesíti.

Az audió rendszer működése

Az említett elektronikai eszközök további audió eszközökkel is kiegészíthetőek, felszerelhetőek, amelynek köszönhetően a zenei élmény fokozható. A perifériák lehetnek szükségesek vagy opcionálisan használhatóak. A tápkábel minden eszköznél szükséges, amennyiben az nem saját akkumulátorról működik. Annak töltéséhez is vezetékre lesz szükségünk.

A hangfalak vagy hangszórók akár beépített formában is az említett rendszer részét képezik, amelyek a hangok megszólaltatásáért felelnek. A hangminőség fokozásához, javításához más eszközöket is a hangrendszerbe iktathatunk.

Az áramellátásról mindenféleképpen vezetékkel kell gondoskodni. Azonban egyes audió eszközök, sőt napjaink modern mobiltelefonjai is már a vezeték nélküli Bluetooth rendszeren keresztüli csatlakozást támogatják. Ennek köszönhetően zavaró vezetékek nélkül megoldhatjuk két eszköz között a jelátadást.

 

Az audió eszközök kiegészítői

A legjellemzőbb kiegészítők a headsetek. Önmagában egy fej- vagy fülhallgató csak kiviteli eszköz lenne. Mivel azonban ezek a modern megoldások mikrofonnal is felszereltek, így az input és az output periféria szerepét is egyben betöltik. Használatukkal személyes teret alakíthatunk ki magunk körül, valamint a környezetünkben lévőket sem terheljük a hanggal, legyen az akár egy telefonbeszélgetés vagy zenehallgatás. A Maxell BT Fusion+ termékcsalád modelljei bárhol megállják a helyüket. Az otthoni és a hétköznapi használat mellett még sportolás közben is jó társ lehet. Erről a legmodernebb vezeték nélküli csatlakozás gondoskodik. Ennek köszönhetően sosem fogunk lemaradni egyetlen audió élményről sem.

 

Maxell BT Fusion+ termékcsalád modelljei

 

Hanghibák

A legtöbb modern eszköz már semmilyen extra beállítást nem kér a tökéletes működéshez. Bármilyen probléma, minőségi hiba jelentkezésekor először a kábeleket és azok állapotát ellenőrizzük. Ezek sértetlensége elengedhetetlen a tökéletes hangminőséghez. Egyes beépített hangszórók esetén jelentkezhetnek problémák. Jó, ha tudjuk, hogy ilyen esetekben legtöbbször a rendszer még nem ment tönkre, csak az abban működő audió eszköz adta fel a szolgálatot. Így azt egy külső csatlakozású megoldásra cserélve még mindig egy tökéletes rendszer hallgatói lehetünk.

Körülvesznek minket a hangok. A zene, a madarak csiripelése, az autók zaja, a gyerekek játszótéri lármája mellett a kedvenc zenei lemezünk meghallgatása is tökéletes lehet. Webáruházunk termékkínálata segítségedre lehet abban, hogy egyes hangokat felerősíts vagy éppen kizárj a környezetedből.