Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kevés a hely: SD kártya használata laptopon

Kevés a hely: SD kártya használata laptopon

Először is tisztázzuk, az SD rövidítés két rendszer nevében is szerepel. Az SD kártyák nem azonosak az SD-RAM memóriával, de a hasonló rövidítés miatt könnyű összekeverni őket. A memóriakártyákat kis elektronikai eszközeink használják elsősorban mentési helyként, ilyenek például a mobiltelefonjaink, de felhasználásuk igen sokrétű. Az SD-RAM memória a számítógépek, laptopok beépített rendszer eleme. A memória növelésével a legtöbb esetben a gép gyorsabban fog működni.

A számítógépünk rendszer szintű SD-RAM növelését csak szakemberre bízzuk. Ha azonban egyszerűen csak a tárhelynövelés gondolata fogalmazódott meg bennünk, az SD memóriakártya egyszerű megoldást nyújt laptopunk számára. A rendszerbe integrálása nagyon egyszerű, biztonságos folyamat, amely során nem tudunk hibázni.

Sok esetben szembesülhetünk azzal, hogy az eredetileg beépített tárhely nem elegendő vagy már megtelt. De tárhelyre mindenkinek szüksége van, abból sosem elég. Tárhely bővítésre több megoldás is létezik, most megmutatjuk a legjobb alternatívákat.

A mindenre jó pendrive

Az USB portokba igényeinknek megfelelően csatlakoztathatunk pendrive-okat, ezzel megnövelve a készülék tárhelyét. Szuper megoldás a Kingstone HyperX Savage 512GB-os terméke. Kapacitása alapján mintha egy új merevlemezt építenénk a gépünkbe. Egyetlen aprócska gond adódhat a pendrive-val, hogy kilóg az eszköz felületéből, ezért nem biztos, hogy a legbiztonságosabb megoldás hosszútávra.

Az SD kártyák használata laptopon

A legtöbb Windows operációs rendszerű laptop vagy táblagép már rendelkezik memóriakártya foglalattal, melybe microSD memóriakártya illeszthető. Ezek az eszköz foglalatába teljesen betolhatók, egy láthatatlan, akár végleges tárhely bővítést tudunk ezzel a megoldással elérni. Ezt is ugyanúgy tudjuk használni, mint a beépített merevlemezt.

Természetesen ahogy egyre vékonyabbak a laptopok, elképzelhető, hogy a vadiúj készülékünk nem alkalmas arra, hogy leolvassa a memóriakártyát. Ilyenkor sem kell aggódni, egy külső memóriakártya olvasóval tökéletesen orvosolhatjuk a problémát.

Vásárláskor érdemes mérlegelni a különböző modellek eltérő sebességét. Hiába gyors egy kártya, elképzelhető, hogy egy régebbi rendszerben nem fogja tudni azt a sebességet hozni. Jó hír, a memóriakártyák ára lefelé, kapacitásuk pedig felfelé változik.

A Kingston Canvas Select 256 GB-os kártya használatával további tárhelyet alakíthatunk ki, melyet igényeinknek megfelelően használhatunk. A memóriakártya gyors, 80MB/másodperc-es olvasási sebességével szinte rendszerszintű elemként használhatjuk.

A virtuális alternatíva: a felhő

Sokak számára talán még nem ismert, mondhatni ez a technológia még nem is teljesen kiforrott. A Windows integrált rendszere alapból kínál a felhasználóinak 15GB-ot ingyenesen. Azt persze tapasztalatból tudjuk, ez a tárolókapacitás alig elég valamire. Vannak egyéb riválisok is, akik ingyenesen biztosítanak még tárhelyet. Illetve vannak elérhető megoldások a piacon, ahol alacsony havidíjért, akár néhány száz GB tárhelyet is megvásárolhatunk. 

Jogunk van eldönteni, hogyan tároljuk személyes és fontos adatainkat. Talán a legtöbben jobban szeretjük féltve őrzött családi emlékeinket, iratainkat mindig kézközelben tudni. Sok esetben attól függetlenül, hogy adataink részben valahol egy felhőben tárolva vannak, szeretünk egy további másolattal rendelkezni, ami mindig kézközelben van. Erre adnak megoldást a fent felsorolt adattárolók.

A fizikai adattárolók összes típusa megvásárolható webáruházunk kínálatában. Az adathordozók egyikét sem kell félteni külső behatolástól, mivel ezek védelméről mindenki személyesen gondoskodhat. Ezekhez az adatokhoz bármikor hozzáférhetünk, még akkor is, ha nem rendelkezünk aktív internet kapcsolattal, így nem kell aggódnunk, hogy a net hiánya miatt nem érjük el fájljainkat.