Mit érdemes tudni a hordozható töltőről?

Mit érdemes tudni a hordozható töltőről?

Hordozható elektronikai eszközeink mindegyike akkumulátorral felszerelt, így ezen eszközök működéséhez azok feltöltött állapotáról gondoskodnunk kell töltő segítségével. Mi sem egyszerűbb ennél otthonunkban vagy a munkahelyünkön. Azonban életünk során gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor fali aljzat nem áll a rendelkezésünkre ehhez. Ezekben az esetekben, a helyzet megoldására a hordozható töltők nyújtanak nekünk lehetőséget.

A hordozható töltők jellemzői

Az állandó töltöttségi szintről azzal a hordozható energia segítségével gondoskodhatunk, amelyet magunkkal tudunk vinni. A fejlesztők a hordozható töltőket power banknek nevezték el. Hazai viszonylatban, egyes üzletekben még vésztöltő néven találkozhatunk ezekkel a megoldásokkal.

Hordozható töltők, power bank

A különböző modellek eltérő akkumulátor típussal és mérettel felszereltek, változó feszültséggel és csatlakozási számmal rendelkeznek. A hordozható töltő vásárlásakor ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell vennünk. A tápegység mobiltelefonnal, tablettel, elektronikus könyv olvasóval, GPS-el, de MP3 és MP4 lejátszóval is összeköthető. A legtöbb töltő adapterrel kompatibilisek. A hordozható töltő saját feltöltését az egyéb készülékeknél is megszokott USB vagy fali csatlakozású lehetőségek biztosítják.

Típus, kapacitás és feszültség jellemzők

Technológia szempontból két típusú akkumulátor van forgalomban. Az elemek működésére emlékeztető olcsóbb, nagyobb mérettel és nagyobb súllyal rendelkező régies jellegű akkumulátor. A modern megoldások már lítiumos akkumulátorral felszereltek. Egy leheletnyivel drágább, de sokkal praktikusabb és megbízhatóbb működést garantál.

Az akkumulátorok kapacitását a mAh (milliamperóra) határozza meg. Ez a szám jelöli meg azt a tárolható elektromos töltési mennyiséget, amellyel elektronikai eszközeink akkumulátor töltöttségéről gondoskodhatunk.

Egy eszköz teljes feltöltéséhez magasabb kapacitású hordozható töltő szükséges. Mivel a töltés egy bonyolult fizikai-kémiai folyamat, így az használat során az amortizáció problémájával is szembesülhetünk. Továbbá a töltésre és annak minőségére a hőmérsékleti és páratartalmi tényezők is befolyással lehetnek. A hordozható töltő kimeneti feszültségét a voltban (V) megadott érték határozza meg.

Felhasználói jellemzők

Meghatározó a hordozható töltő USB kimeneteinek száma. Ez a szám határozza meg az egyszerre tölthető eszközök számát. Általában a több porttal rendelkező modellek magasabb töltéssel rendelkeznek.

A Platinet QI vezeték nélküli power bank jelenleg a technológia csúcsa. Ez az eszköz már képes a vezetékes töltés mellett a vezeték nélküli gyorstöltésre is. Ez az eszköz képes meghatározni a feltöltésre váró eszköz specifikációját. Ennek köszönhetően pedig a töltés során legmagasabb megengedett áramerősséget alkalmazva jár el. Kifejezetten jó választás nagyobb energiaigényű eszközök mellé is.

Platinet QI vezeték nélküli power bank

A hordozható töltők megjelenésükben és tudásukban is változatos képet mutatnak. Ezáltal egy széles árkategóriát lefedve nyújtanak segítő kezet az eszközeink töltéséhez. Használatukkal búcsút inthetsz a lemerült mobiltelefonok és fényképezőgépek és egyéb eszközök okozta kellemetlenségeknek utazásaid során.

Nézz körül a kínálatunkban, meg fogod találni azt a modellt, amely bevezet a „fully charged” élet rejtelmeibe.